’SİBERAY’ PROJESİ İLE TOPLUMU BİLGİLENDİRMEYİ HEDEFLİYORLAR

Tarih: 1 Kasım 2021 Pazartesi 10:45

Mersin İl Emniyet Müdürlüğü Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğümüzce yürütülmekte olan Siber Suçların gerçekleşmeden engellenmesi, maddi manevi zararların en aza indirgenmesi, farkındalık ve bilinçlendirme faaliyetleri yapılması amacıyla oluşturulan SİBERAY projesi kapsamında, şehirde devam eden etkinliklerde broşür dağıttı.

İl Emniyet Müdürlüğü tarafından yapılan açıklamaya göre, arena Stadyumunda gerçekleşen “İçel İdman Yurdu – Mardin Büyükşehir futbol Kulübü” arasında düzenlenen futbol müsabakası, Mersin Büyükşehir Belediyesinin düzenlemiş olduğu “Soli Pompeiopolis Yüzme Maratonu”, Toroslar Belediyesinin düzenlemiş olduğu 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı “Cumhuriyet Kupası Yamaç Paraşütü Yarışması” etkinliklerine katılan kişilere Yasa Dışı Bahis, Sosyal Medyanın Hayatımıza Etkisi, Siber Güvenlik, Siber Zorbalık, Teknoloji Bağımlılığı ve Güvenli İnternet kullanımı konularında seminer/eğitim faaliyeti gerçekleştirildi ve Siberay Projesi kapsamında broşür dağıtıldı.

Siber Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak Siberay projesi ile toplumu teknoloji bağımlılığı, siber güvenlik, güvenli internet kullanımı gibi konularda bilinçlendirmeyi hedefleyerek bu sayede toplumun her bir ferdinin interneti bilinçli ve faydalı kullanması amaçlandı. Başta ’Siberay’ projesi olmak üzere siber suçlarla mücadele alanında birçok konuya değinildi.


Etiket: siber, suç, polis, emniyet, güvenlik


Yorum Ekle comment Yorumlar (39)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA