BÜYÜKŞEHİR, BEŞYOL PLAZA KAVŞAĞI’NDA DÜZENLEME ÇALIŞMASINI BAŞLATIYOR

Tarih: 10 Aralık 2022 Cumartesi 09:59

Büyükşehir Belediyesi, araç trafiğinde sıklıkla yoğunluğun yaşandığı Yenişehir ilçesi Beşyol Plaza Kavşağı’nda düzenleme çalışması için kolları sıvadı. 13 Aralık Salı günü başlayacak olan çalışmada, vatandaşların mağduriyetini en aza indirmek için düzenlemenin yapıldığı bölgede ilk olarak trafikte kısmi kapatmaya gidilecek. Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi personeli Bilal Ay, “Aksi bir durum yaşanması halinde ise çalışma bölgesinde trafiği komple kapatıp vatandaşlarımızın trafik işaret ve işaretçilerine uyarak alternatif güzergâhlara girmelerini sağlayacağız” dedi.

Mersin Büyükşehir Belediyesi, kent genelini daha güvenli ve daha konforlu yol ağlarıyla örmek için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. Bu çalışmalarına bir yenisini ekleyecek olan Büyükşehir Belediyesi, Yol Yapım Bakım ve Onarım Dairesi tarafından Ulaşım Dairesi’nin ‘Trafik Master Planı’ kapsamında; Yenişehir ilçesi Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı ve Barbaros Bulvarı kesişimindeki Beşyol Plaza Kavşağı'nda düzenleme çalışmasını başlatıyor. Yoğun trafiğin yaşandığı bölgeye ilişkin vatandaşlardan gelen talep üzerine 13 Aralık Salı günü başlatılacak olan çalışmanın 22 Aralık Perşembe günü tamamlaması planlanıyor.

Çalışma bölgesinde kuzey ve güney akslarını kullanan araçlar için alternatif güzergâhlar belirlendi
Kuzey aksından gelen araçlar Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerinden batı istikametine yönelerek Göçmen Katlı Kavşağı’ndan, güney aksından gelen araçlar ise Hüseyin Okan Merzeci Bulvarı üzerinden doğu aksına yönelerek Sevgi Katlı Kavşağı’ndan yola devam edebilecek.

 “KUZEY- GÜNEY AKSINI TRAFİĞE KOMPLE KAPATACAĞIZ”

Ulaşım Dairesinde teknik şef olarak görev yapan Bilal Ay, çalışma hakkında şu bilgileri verdi:

 “Bölgeden gelen şikayetler üzerine yapmış olduğumuz sayımlar ve ‘Trafik Master Planı’ çerçevesinde vatandaşlarımızın trafikteki aksamalarının ve karbon emisyon salınımının en aza indirgenmesi için yapacağımız çalışmalarda kuzey- güney aksını trafiğe komple kapatacağız. Çalışma esnasında vatandaşlarımızın mağduriyet yaşamaması için bölgede şerit daraltma (kısmi kapatma) sistemine gideceğiz. Aksi bir durum yaşanması halinde ise çalışma bölgesinde trafiği komple kapatıp vatandaşlarımızın trafik işaret ve işaretçilerine uyarak alternatif güzergahlara girmelerini sağlayacağız.”

“VATANDAŞLARIMIZ İÇİN 7/24 TÜM EKİBİMİZLE SAHADA AKTİF BİR ŞEKİLDE ÇALIŞMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Çalışmanın 13 Aralık’ta başlayıp 22 Aralık’ta tamamlanacağını da sözlerine ekleyen Ay, “Barbaros Bulvarı’ndan Dumlupınar Caddesi’ne ve Barbaros Bulvarı’ndan kuzey kısmına ‘U’ dönüşü sağlanarak vatandaşlarımızın doğu-batı aksını ve Dikenliyol Alt Geçidi’ni kullanmaları sağlanacaktır. Mersin’de vatandaşlarımızın evine daha güvenli bir şekilde gitmesini sağlama ve trafikteki bekleme sürelerini en aza indirme amacıyla yapmış olduğumuz çalışmalara bir yenisini daha ekliyoruz. Vatandaşlarımız için 7/24 tüm ekibimizle sahada aktif bir şekilde çalışmaya devam edeceğiz” dedi.  

 


Etiket: kavşak, mersin, düzenleme, beşyolplaza


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA