ÇBK’dan FIBA’ya salon tepkisi

Tarih: 28 Mart 2023 Salı 15:54

FIBA, temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü’nün de talip olduğu EuroLeague Women Final Four karşılaşmalarının Çek Cumhuriyeti ev sahipliğinde Prag’da gerçekleştirileceğini açıkladı. Karara tepki gösteren Çukurova Basketbol Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen, seçilen salonun FIBA regülasyonlarına uymadığının altını çizerek, “Prag’ta yaşanacak bir Türk finaline inanıyoruz ve bu şölenin FIBA’dan dörtlü finalleri regülasyonlara aykırı olduğu apaçık ortadan olan bu salon yerine regülasyonlarına uyan ve Avrupa’nın en modern tesislerinden O2 Arena’da oynatılmasını talep ediyoruz” dedi.

FIBA, temsilcimiz Çukurova Basketbol Kulübü’nün de talip olduğu EuroLeague Women Final Four karşılaşmalarının Çek Cumhuriyeti ev sahipliğinde Prag’da gerçekleştirileceğini açıkladı. Çukurova Basketbol Kulübü (ÇBK) Mersin Yenişehir Belediyesi’nin organizasyona ev sahipliği yapacak ülkenin ZVVZ USK Praha, Fenerbahçe’nin ise İtalyan Beretta Famila Schio ile 14 Nisan’da yapacağı yarı final karşılaşmasının ardından galip takımlar 16 Nisan’da finalde karşı karşıya gelecek.

“BAŞVURUMUZ OLUMSUZ SONUÇLANDI”

Karara sert tepki gösteren Çukurova Basketbol Kulübü Başkanı Serdar Çevirgen, “2023 Euroleague Women dörtlü finallerini ülkemiz Türkiye’ye almak için FIBA’ya geçtiğimiz haftalarda başvuruda bulunduk. İki Türk takımının finale kalması ve kupanın ülkemize gelmesi noktasında çok önemli olduğuna inandığımız bu başvuru ne yazık ki olumsuz sonuçlandı. Salon kapasitesi, salon teknik özellikleri, şehirdeki tesisler gibi özelliklerden oluşan FIBA regülasyonlarına tamamen uymamıza, FIBA tarafından talep edilen teminatların Mersin Valimiz Sayın Ali Hamza Pehlivan ve Yenişehir Belediye Başkanımız Abdullah Özyiğit’in de destekleriyle üzerinde bir teklif yapmamıza rağmen dörtlü finaller salonu FIBA regülasyonlarına uymayan Çekya takımı Prag’a verildi” dedi.

“KARAR SKANDAL”

Türkiye Basketbol Federasyonu Başkanı Hidayet Türkoğlu, Başkanvekili Ömer Onan ve Genel Sekreter Serhan Antalyalı’nın büyük hassasiyet göstermesine rağmen FIBA’nın kendi belirlediği regülasyonlara aykırı bir şekilde dörtlü final organizasyonunu Prag’a vermesini kınayan Çevirgen, “2021-2022 dörtlü finallerin ülkemizde yapılmasından ötürü, 2023 dörtlü finallerinin bir başka ülkeye verilme tercihini anlamamız mümkün olsa da bu tercihin FIBA’nın kendi belirlediği regülasyonlara uymayan 2 bin 500 kişilik çağdışı bir salondan yana kullanılması skandal bir karardır. Çünkü FIBA regülasyonlarında dörtlü finallerin  üst üste bir ülkede oynanmasıyla ilgili herhangi bir kural bulunmazken salon özellikleriyle ilgili net kriterler mevcut olup, seçilen salonun bu kriterleri karşılamadığı ortadadır” dedi.

“BU USULSÜZLÜĞÜ KABUL ETMİYORUZ”

Özellikle aynı şehirde 15 bin kişilik modern bir salon varken merdiven altı vücut geliştirme salonlarından hallice bu salonda düzenlenecek dörtlü finallerin Euroleague marka değerinden çalacağının altını çizen Çevirgen, “Biz Avrupa basketboluna yaptığımız bunca yatırımın karşısında bu usulsüzlüğü kabul etmiyoruz. FIBA’nın kendi regülasyonlarına aykırı tutumuna anlam veremiyoruz” ifadelerini kullandı.

“KİMSEDEN KORKUMUZ YOK”

Çukurova Basketbol Kulübü olarak kimseden korkmadıklarını vurgulayan Çevirgen, “Organizasyon olarak kimseden korkumuz olmadığını her şartta hedefimize ulaşacağımızı tüm basketbol kamuoyunun bilmesini istiyoruz. Fakat bu salonun Avrupa kadın basketbolunun en önemli organizasyonunu kaldıracak kapasitede bir salon olmadığını düşünüyor, basketbolun güzelliklerini yansıtmada eksik kalacağına inanıyor, dörtlü finallerin en azından Prag’taki daha modern salon olan O2 Arena’ya alınmasını istiyoruz ve gerekli talepleri FIBA’ya da ileteceğiz. Biz Prag’ta yaşanacak bir Türk finaline inanıyoruz ve bu şölenin FIBA’dan dörtlü finalleri regülasyonlara aykırı olduğu apaçık ortadan olan bu salon yerine regülasyonlarına uyan ve Avrupa’nın en modern tesislerinden O2 Arena’da oynatılmasını talep ediyoruz. Dörtlü finallerdeki bir diğer temsilcimiz Fenerbahçe Safifort camiasına da başarılar diliyoruz” dedi.

 

 


Etiket:


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA