TARSUS’TA KORONAVİRÜS VAKA SAYISI MERSİN’DEKİ VAKA SAYISINI AŞTI

Tarih: 2 Aralık 2020 Çarşamba 23:46

Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Tarsus’ta Covid-19 tanılı hasta sayısının Mersin’deki hasta sayısını geçtiğini söyledi. Bozdoğan, “Bunların bir an önce en düşük rakamlara inmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hastanedeki zemin kat bile Pandemi Hastanesi olarak görev almaya başladı” dedi.

Tarsus Belediye Meclisi Aralık Ayı Olağan Meclis Toplantısı yapıldı. Toplantıda 179 mahalle muhtarlıkları binasının ihtiyaçlarının karşılanması için her bir muhtarlığa 550 TL verilmesi teklifi oy birliği ile kabul edildi. Bunun yanı sıra ilçedeki mahalle sayısı 180’e çıktı

Toplantı sonunda açıklamalarda bulunan Tarsus Belediye Başkanı Dr. Haluk Bozdoğan, Covid-19 virüsünün yayılmasını önlemek için tüm kurumlarla işbirliği içerisinde olduklarını ifade etti.

Bozdoğan şunları söyledi: “Zaten bizim kitabımızda hiçbir zaman kuralların yerini keyfilik almadı. Kurumların yerini de şahıslar almadı. Bütün Tarsus’ta ki kurumlarla işbirliği halinde çalışıyoruz. Araçlarımızın çoğunu zaten İlçe Sağlık Müdürlüğüne filyasyon çalışması için seferber ettik. Sadece araçlarımızı vermedik. Personellerimizi de verdik. Şu an yaklaşık belediyeden 25 çalışanımız dışarda çalışıyor. Sokaklar, çarşılar, pasajlar, meslek odaları tek tek dezenfekte ediliyor. KPSS’nin yapıldığı bütün okullarda dezenfekte edildi. 20 bine yakın hijyen seti ve erzak dağıtımı yine bu Kasım ayında gerçekleşti. Biz durmuyoruz erzak konusunda da hijyen setinde de çünkü şu anki vaka sayılarını aldığımda Tarsus’un rakamı Mersin’i geçti arkadaşlar. Bunların tabi bir an önce en düşük rakamlara inmesi için elimizden gelen her şeyi yapacağız. Hastanedeki zemin kat bile Pandemi Hastanesi olarak görev almaya başladı. Günlük alınan rakamlar hiç hoş rakamlar değil. Sevindirici olan tek bir şey var. Tarsus’taki vakalarda virüs yükünün yoğunluğunun biraz daha düşük olması ama virüs yoğunluğu yükü fazla olan insanlarımızı da maalesef yoğun bakıma kadar yatırmak zorunda kalıyoruz.”


Etiket: vaka, artış, mersin, tarsus, korona, virüs,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA