SERHAT SERVET DÖVENCİ, “TEDBİRİ ELDEN BIRAKMAYIN”

Tarih: 21 Aralık 2020 Pazartesi 13:49

Covid-19 salgınına yakalanan ve hastalık sürecinin zorluklarını anlatan Tarsus İdmanyurdu Spor Kulubü Başkanı ve CHP Mersin Büyükşehir ve Akdeniz Belediyesi Meclis Üyesi Serhat Servet Dövenci hastalığın hafife alınmaması ve tedbirlerin elden bırakılmaması gerektiğini vurguladı.

Akdeniz Belediyesi Aralık Ayı Olağanüstü Toplantısı’nda  söz alan ve Covid-19 hastalık sürecini atlatan  Servet Dövenci hastalığı ağır geçirdiğini ifade ederek  hastalığın akciğerlerinde yarattığı tahribatın etkilerini  hala hissettiğini söyledi. İnsanların yüzde 80’inin hafif yüzde 20’lik kesiminin ağır atlattığını belirten Dövenci “ Bu yüzde 20’lik dilimin yüzde 10’unun ise bağışıklığı maalesef benim gibi virüse karşı koyamayacak yapıda. Ben hastalığımın dokuzuncu gününde gece ağırlaşarak hastaneye gittim ve doktorumdan zatürre olduğumu öğrendim. Hastanelerde çok sayıda salgınla mücadele eden hasta olduğu için odaların boşalmasını bekledim ve sabah saatlerinde yoğun bakım ünitesine geçebildim” dedi.

AŞI GELENE KADAR KORUNUN

Yoğun bakım ünitesindeki ölümlerden etkilendiğini söyleyen Dövenci şu şekilde konuştu; “Yoğun bakım ünitesinde günde  4 5 kişi hayatını kaybediyordu ve  bu sayı bazı günler artıyordu. Hastaların durumu çok kötü, siz siz olun aşı gelene kadar korunun. Ben yıllardır spor yapan ve sigara kullanmayan biriyim. Buna rağmen hastalığı çok ağır atlattım. Akciğerlerimde çok kötü tahribat var, fibrosiz diyorlar. Sağlıklı olmanın kıymetini şimdi çok iyi anlıyorum. Siz siz olun tedbirleri elden bırakmayın ve aşı gelene kadar kendinizi koruyun.”


Etiket: serhat, servet, dövenci, korona, virüs, tedbir,


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA