“KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ”

Tarih: 23 Şubat 2022 Çarşamba 11:52

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Yönetim Kurulu Başkanlığına kısa süre önce seçilen Hüseyin Kış ile Yönetim Kurulu üyeleri, Başkan Seçer’i ziyaret etti. Adana ve Mersin’in ortak kaderi paylaşan iller olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, özel sektörü önemsediğini, kurumlar arası iş birliğinin önemli olduğunu söyledi. Seçer, Mersin’in bölgenin en genç kenti olduğuna ve farklı fırsatlar sunduğuna vurgu yaparak, “Bunları değerlendirmek lazım. Bütün aktörler elini taşın altına koymalı” diye konuştu.

Metronun Mersin için öneminin de konuşulduğu ziyarette, Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, “Çukurova SİFED olarak kentimizi ve bölgemizi kalkındırmak için birlikte güzel şeylere imza atacağımıza inanıyoruz” diye konuştu.

Çukurova Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu (Çukurova SİFED) Yönetim Kurulu Başkanlığına kısa süre önce seçilen Hüseyin Kış ile beraberindeki Yönetim Kurulu üyeleri, Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer’i ziyaret etti. Adana ve Mersin’e yapılacak yatırımlar konusunda iş birliğinin önemine dikkat çeken Başkan Seçer, “Kurumlar arası iş birliği önemli” dedi.

“ADANA-MERSİN AYRI İLLER OLMASINA RAĞMEN ORTAK KADERİ PAYLAŞIYOR”

Yapılan ziyarette Mersin Büyükşehir Belediye Başkan Vekili ve Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Üyelerinden Gülcan Kış ile diğer Yönetim Kurulu üyeleri de yer aldı. Başkan Seçer, Adana ve Mersin’in demografik, coğrafi ve kültürel yapılarının benzer olduğuna vurgu yaparken, Adana ve Mersin’in ayrı iller olmasına rağmen aslında geçmişte de günümüzde de gelecekte de ortak kaderi paylaşan iller olduğuna dikkat çekti.

“ANA KONTEYNER LİMANI ÖNEMLİ”

Başkan Seçer, Mersin’in kendi spesifik yatırımları olduğuna ve bu yatırımların Adana’yı da etkileyeceğine işaret ederek, “Örneğin bu Ana Konteyner Limanı önemlidir, değerlidir. Şu anda muğlaklık var. Daha önce Mersin olarak net adres gösterilen bu projeksiyon, şu anda Doğu Akdeniz olarak değiştirilmiş durumda. Elbette Adana da bizim şehrimiz, kentimiz ama bu bölgede olmasını biz arzu ederiz. Burada daha önceki çalışmaları da göz önüne alırsak; yani imarda yeri belirlenmiş, her türlü koşullar, şartlar değerlendirilmiş ve rasyonel bulunmuş bir alanda bu yatırımın yapılmasını arzu ederiz” sözlerine yer verdi.

“FUAR ALANI İÇİN ÇALIŞMAMIZ VAR”

Sohbet tarzında gelişen ziyarette, Adana ve Mersin’in fuar alanına duyduğu ihtiyaç da dile getirildi. Başkan Seçer, bu konuda;  “Burası hem ulaşım açısından önemli bir nokta; demiryolu, havayolu, işte Uluslararası Havaalanı ile beraber denizyolu, karayolunun kesiştiği noktalar; burada eğer ki bundan sonra yapılacak projeksiyonlarda uygun görülürse ortak bir fuar alanı yapılabilir. Buna ilişkin de bizim aslında kısmi çalışmalarımız var. Daha önceki dönemlerden de o bölgeler düşünülmüş, hem havaalanına yakın olması hem otoban bağlantı noktasına yakın olması hem Adana-Mersin arasında olması nedeniyle de böyle işaretlenmiş alanlarımız var. Bunun üzerinde çalışmaları sürdürebiliriz.”

“KURUMLAR ARASI İŞ BİRLİĞİ ÖNEMLİ”

Seçer, farklı iller ve sektörlerin iş birliğinin önemli olduğunun altını çizerek, “Ben kentin Belediye Başkanı olarak bir kere şunu söyleyeyim; özel sektörü çok önemsiyorum. Çünkü özel sektörün Türkiye'deki temel sorunlara çözüm bulacak mekanizma olduğunu düşünüyorum. Yani en büyük sorunumuz ne Türkiye’nin? İşsizlik. Mersin'in de öyle. Yoksulluğu çalışarak, üreterek giderirsiniz. Bunlar refahla, parayla, çalışmakla, eğitimle olur. Bunlar hep birbirini tamamlayıcı unsurlar. Doğal olarak iş insanı ya da özel sektörün kafası hep üretmek, çalışmak, kazanmak, para yaratmak üzerine kuruludur. Aslında bu bizim bütün taleplerimizi karşılıyor. Mersin aslında her şeyden önemlisi iş insanlarının kenti. Çünkü ticaret kenti. Her şeyden öte bunun öne çıkarılmasının doğru olacağını düşünüyorum” diye konuştu.

“KENTİMİZ BÖLGENİN EN GENÇ KENTLERİNDEN BİR TANESİ”

Başkan Seçer, Mersin’in konumu, Organize Sanayi Bölgeleri ve farklı sektörlerde barındırdığı potansiyelle önemine de vurgu yaparak, “Bunun 5-10 yıl sonra nasıl ekonomik değere dönüştüğünü göreceğiz. Ciromuza, istihdama nasıl direkt, dolaylı katkı yaptığını göreceğiz. Bunlar önemli çalışmalar. İstesek de, istemesek de bir enerji koridoru haline geliyor” ifadelerini kullandı. Tarım ve turizmin desteklerle büyüyebilecek önemli sektörler olduğuna dikkat çeken Başkan Seçer, şunları söyledi:

“Bir ilave destek olmazsa bu sektörleri büyütemezsiniz. Çünkü bu sektörler sosyal yönden çok büyük katkı sağlıyor. Mersin'de her şey var. Adana'da her şey var. Bunu kabul etmek lazım. Ama bizim kentimiz Mersin, bölgenin merkezinde, en genç kentlerinden bir tanesi. Bu bir taraftan bakarsınız dezavantaj gibi görünür. Çünkü kadim kent olmak, her zaman tanınmış olmak,  marka olmak anlamına da gelir. Ama genç kent olmak ise farklı bir fırsat penceresi açar. Bunları değerlendirmek lazım. Bu özel sektördür, kurumlardır, bütün aktörler elini taşın altına koymalı. Bakın o kent nasıl kalkınır. Önce bir siyaset barışmalı. Siyaset rahat durmalı. Ondan sonra her şey kendiliğinden gelecek diye düşünüyorum.”

HÜSEYİN KIŞ: “BÖLGEMİZ İÇİN BİRLİKTE GÜZEL ŞEYLERE İMZA ATACAĞIMIZA İNANIYORUZ”

Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış da 11 Aralık’ta gerçekleşen devir teslimden sonra hem Adana hem de Mersin protokolü ile bir araya geldiklerini aktardı. Kış, “Sayın Başkanım sizler de bir iş insanı olarak gerçekten de iş insanlarının önünü açtığınızı biliyoruz. Özel yatırımlar yaptığınızı da biliyoruz. Tüm halkın desteklerini de alıyorsunuz. Size gerçekten bu konuda minnettarız, teşekkür ediyoruz. İnşallah bu saatten sonra da Çukurova SİFED olarak bölgemizi kalkındırmak için birlikte güzel şeylere imza atacağımıza inanıyoruz” ifadelerine yer verdi.

Adana ve Mersin illerinin birlikte hareket etmesinde fayda olduğunu sözlerine ekleyen Kış, şunları söyledi:

“Çünkü artık aramızda mesafe kalmamış. Dolayısıyla her zaman artık şehirsel değil, bölgesel diyeceğiz. Özellikle Çukurova Bölgesel Havaalanı’nın ortak olmasından dolayı, buradaki çoğalmayı da bu şekilde yapacağımıza inanıyorum. Ayrıca, biliyorsunuz ki bizim fuar alanımız hem küçük hem dar hem de etkili ve katkılı olmuyor. Yani hem ziyaretçiler açısından hem de yatırımcılar açısından da küçük bir alan. Adana’da da aynı. Şimdi ikisinin arasında 60 kilometre olunca aynı sektörün fuarcılık hizmetlerinin bir Mersin'de bir Adana'da olması katılımı azaltıyor. Dolayısıyla ilgisizlik meydana geliyor. Maliyetler yüksek. Ortak bir fuar alanı yaparak, Çukurova Uluslararası Fuar Alanı’nı yaratmayı planladık, konuştuk. Oradaki yönetimden, protokolden o şekilde bir destek aldık. Bunu da sizlere de iletmek istedik.”

“METRO MERSİN İÇİN ÇOK ÖNEMLİ YATIRIM”

Ziyarette, 3 Ocak’ta temeli atılan Mersin Metrosu konusu da gündeme geldi. Metro’nun Mersin yerel yönetimler tarihinin en büyük yatırımı olduğunun dile getirildiği sohbet sırasında Başkan Seçer, çıkarılan engellere karşın metroyu Mersin’e kazandırma konusundaki kararlılığını vurguladı. Çukurova SİFED Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Kış, metronun Mersin’in sosyo-kültürel hayatına ve ekonomisine büyük katkılar sağlayacağına dikkat çekerek, engelleme girişimlerinin kabul edilemeyeceğini, buna karşı her ortamda kararlı duruş sergileyeceklerini dile getirdi.


Etiket: çukurova, sifed, büyükşehir, seçer


Yorum Ekle comment Yorumlar (0)

 
 

 
 
 



 
 

 

GÜNDEM MERSİN | Siteden yararlanırken yayın politikamızı okumanızı tavsiye ederiz. gundemmersin.com © Copyright 2024 Tüm hakları saklıdır.
İzinsiz ve kaynak gösterilemeden yayınlanamaz, kopyalanamaz, kullanılamaz. Hakimiyet Gazetesi basın ve yayın meslek ilkelerine uyar.

URA MEDYA